fredag, marts 07, 2008

Information Light

Politiken har mistet 9% af oplaget - 11.000 aviser - siden avisen i 2. halvår 2006 lancerede sit svar på udfordringen fra internettet og de husstandsomdelte gratisaviser med Nyhedsavisen i spidsen. Det er langt den største nedgang blandt de landsdækkende dagblade. Avisen kan selvfølgelig trøste sig med at det er gået værre for andre betalte dagblade; De bergske Blade, Århus Stiftstidende og Sjællandske har mistet endnu mere.

Politiken slipper ikke for selvransagelse; opskriften på den nye avis lever ikke op til forventningerne, og måske duer den slet ikke.

Jeg ved ikke om du deler min opfattelse af at Politiken er blevet en Information Light. Billederne er blevet større, historierne er pumpet op som billig hamburgerryg, det er småt med de væsentlige nyheder, og gassen er gået af gernrefornyelserne. I det hele taget står udviklingen i stampe, og platformen synes umulig at sætte af fra. Forsidelederne, der i en lang periode tog kegler som oppositionens skarpe skydts, er nu ofte forudsigelige, og næppe oppinionsdannende i den offentlige mening.

Hvor er du, Tøger ? - Der er brug for dig. Flere arbejdere stemmer borgerligt end til venstre for midten, socialdemokraterne søger med lys og lygte en styrkeposition , og Willy Søvndal erobrer initiativet med opråb til de tabte arbejdere hos DF. Ingen taler om integration, og indvandring handler om import af billig arbejdskraft. Vi har behov for en fyndig humanistisk stemme der appellerer til det tænkende Danmark, og som ikke mindst formår at bringe regeringspartierne, Dansk Folkeparti og den kompakte danske majoritet i defensiven.

Politiken har stadig velskrevne historier, avisen mestrer som den eneste stemme i Danmark en veloplagt og afvæbnende humor, og der er anmeldelser som jeg ikke ville undvære. Men det væsentlige, det prægnante, det øjenåbnende, det modige savner jeg. Jeg savner et andet sted at begynde min dag end P1, Børsen og Information, og et andet sted at slutte den end Berlingske Tidende og Politiken!

Ingen kommentarer: