mandag, maj 03, 2010

Hvad skal vi med primadonnaer?

JP/Politikens Lars Munch peger i MediaWatch på indholdet som vigtigere end teknologi og indhold. Indhold skabes af journalister, og de gode journalister er kunstnere. Intet mindre.
Det er smukt, og måske sandt. Men i anerkendelsen af det journalistiske håndværk risikerer Munch at fremhæve personerne, den personlige stil og den aura der omgiver berømte navne.
Vigtigere end personerne er den gode journalistik: En journalistik der inviterer os til at se på samfundets principielle problemer med nye øjne. En journalistik der giver os nye begreber og nye vinkler på globaliseringen (magten tipper i verden), ledigheden (arbejdsgiverne tørrer krisen af på samfundet), energiforsyningen (vi har snoldet vores egne ressopurcer op uden at sikre os nye), Afghanistan-krigen (Danmark er fortsat krigsførende i en krig der ikke kan vindes) osv. osv.
Lars Munch vil nok hævde at fornyelse af journalistikken kræver gode journalister. Det har han ret i. Men gode journalister giver ikke med nødvendighed mere væsentlig journalistik, nye vinkler, begreber der flytter horisonten, og magthavere der må rydde skrivebordet.

Ingen kommentarer: