tirsdag, juni 06, 2006

En hædersmand

"Jeg har sagt ja til en ny stilling i koncernen og glæder mig til de nye udfordringer der bliver af mere strategisk art ..." Svein Gilbu går efter 25 år som direktør for Berlingske Lokalaviser.

Jeg kender kun Svein som en hædersmand der hvert år har leveret sit klækkelige bidrag til den evigt hungrende pengekasse i Pilestræde. Jeg er sikker på at Svein Gilbu efterlader sig tilfredse og måske også måbende eller let rystede medarbejdere. Svein har gennem årene været deres sikkerhed for ro trods alle omskiftelser i koncernen. Den mand går ikke af sig selv, men hvem kender sandheden ?

Sandheden står i hvert fald ikke i den udaterede pressemeddelse jeg modtog den 2. juni. Den oser af floskler der tillægger Svein og hans selvstændige beslutning om et karriereskifte betydning for koncernen. Hvad mener du om følgende citatudrag: "I lyset at markedsmulighederne og konkurrencesituationen har vi brug for en central ressource til at definere nye opkøbs- og etableringsmuligheder". Det oplyses ikke hvem der taler, men måske er topledelsen gået over til det royale plurale tantum. Det anonyme vi dækker under alle omstændigheder en virksomhed der i skrivende stund bogstaveligt talt ikke ved hvem der bestemmer hvad er skal opkøbes og etableres i fremtiden.

Den iscenesatte afsked kan ikke være sand, men hvad er så sandt. Måske er Svein Gilbu blevet træt og ønsker at trappe ned. Så skriv det dog, eller sig bare rigtig pænt farvel med ord der viser taknemmelighed eller bare oprigtig glæde på Sveins vegne over at have lagt et til tider hårdt lederliv bag sig og udsigten til at skulle grave sin have i fremtiden.

Hvorfor betjener et bladhus der hylder sandheden og værner om sin troværdighed, et uværdigt hykleri.

Ingen kommentarer: